Vier activiteiten die zeker de moeite waard zijn om te doen in IJsland
Vier activiteiten die zeker de moeite waard zijn om te doen in IJsland

Vier activiteiten die zeker de moeite waard zijn om te doen in IJsland

Het voorbereiden van je vakantie of reis is een van de leukste dingen die je voor vertrek kan doen. In dit artikel vind je vier tips voor leuke activiteiten die je in IJsland tijdens je vakantie kan gaan ondernemen!

Activiteit 1: Het boeken van een Noorderlicht tour

Het zien van het Noorderlicht is misschien wel een van de meest magische ervaringen die je in IJsland kunt meemaken. Hoewel je met geavanceerde apps ook zelf kan zien waar de kans op het Noorderlicht het hoogste is, is het ook heel gezellig om met een gespecialiseerde organisatie op tour te gaan. Binnen deze organisaties zitten voldoende mensen met kennis over het Noorderlicht waardoor ze je zullen brengen naar diverse locaties waar de kans op het zien van het natuurlijke fenomeen het grootst is. Let wel op: het zien van het Noorderlicht hangt af van verschillende omstandigheden en is voornamelijk in IJsland te zien in de periode van september tot en met april. Hierdoor kan het ook goed zijn dat dit prachtige schouwspel niet te zien zal zijn wanneer je op het eiland bent.

Activiteit 2: Meegaan met een golden circle tour

Meegaan met de golden circle tour is zeker een aanrader. Eerst bezoek je een krater, vervolgens reis je door naar een prachtige waterval en uiteindelijk neem je ook nog een kijkje bij diverse geisers die vandaag de dag nog steeds actief zijn. Gedurende de busreis, die in totaal ongeveer 6 uur duurt, zie je veel van de natuur van het vulkanische eiland en ontmoet je tegelijkertijd ook nog eens andere reizigers. Zeker een aanrader dus!

Activiteit 3: Bezoek een spa met warmwater bronnen

Tijdens een drukke vakantie is het altijd heerlijk om even een dagje tot rust te komen. Ook de lokale bevolking in IJsland begint of eindigt vaak de dag met een sprong in een warm water (of juist koud water) bad. Zo heb je in Reykjavik diverse spa’s waar je heerlijk kunt ontspannen met water dat direct afkomstig is uit een bron. Ook buiten Reykjavik heb je voldoende opties, denk bijvoorbeeld aan de beroemde Blue Lagoon met het lichtblauwe water waarin je jezelf kunt onderdompelen in een prachtige omgeving.

Activiteit 4: Trek de ongerepte natuur van IJsland in

Als je echt op zoek bent naar onafhankelijkheid en vrijheid is het een goede optie om zelf, samen met je reisgezelschap, de natuur van IJsland in te trekken en dit prachtige eiland zelfstandig te ontdekken. Via Camper huren IJsland  is het mogelijk om een camper te huren in IJsland waarmee je zelf door het eiland kunt reizen en dus ook zelf kunt bepalen welke hotspots je wil gaan bezoeken. Ook als je een ander land in Noord-Europa bezoekt is het altijd een goede optie om met de camper te reizen. Waar in IJsland wildkamperen verboden is, mag dit in Noorwegen wel. Neem een kijkje op Camper huren Noorwegen als je plannen hebt om na je reis op IJsland in de ongerepte natuur van Noorwegen te verblijven.