De motivatiebrief: alle tips die je nodig hebt
De motivatiebrief: alle tips die je nodig hebt

De motivatiebrief: alle tips die je nodig hebt

Een goede motivatiebrief is vaak het eerste contact dat je hebt met een potentiële werkgever als je solliciteert op vacatures Groningen. Je wilt dan ook vast een hele goede indruk maken en jezelf presenteren als de beste kandidaat voor de functie. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt en hoe kun je hoe maak je de beste motivatiebrief? Lees er hier meer over!

Toon interesse in de functie

Een veelvoorkomende fout bij het schrijven van een motivatiebrief is het schrijven van een algemene brief die niet specifiek is gericht op de functie waarop je solliciteert. Het is belangrijk om je brief aan te passen aan de vacature en specifiek te zijn over waarom je geïnteresseerd bent in de functie. Verwijs naar de functie-eisen en de missie van het bedrijf en vertel hoe jouw vaardigheden en ervaring hierop aansluiten.

Geef blijk van enthousiasme en passie

Een goede motivatiebrief laat zien dat je enthousiast bent over de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Geef blijk van passie en vertel waarom je deze baan graag wilt hebben. Geef ook voorbeelden van projecten of taken die je in het verleden hebt uitgevoerd die relevant zijn voor de functie en waar je enthousiast over bent.

Vermijd spelfouten en grammaticale fouten

Een andere veelvoorkomende fout is het maken van spelfouten en grammaticale fouten. Zorg ervoor dat je brief geen taalfouten bevat. Laat de brief door iemand anders nalezen om fouten te voorkomen. Het is ook een goed idee om de brief zelf een paar dagen weg te leggen en deze daarna nog eens door te lezen om eventuele fouten op te sporen.

De kans om jezelf te presenteren

Een motivatiebrief is een kans om jezelf te presenteren als persoon, niet alleen als kandidaat. Laat je persoonlijkheid zien en vertel iets over jezelf dat relevant is voor de functie. Probeer niet te overdrijven, maar geef een beeld van wie je bent als persoon. Herhaal niet de inhoud van je CV, maar vermeld in de motivatiebrief juist aanvullende informatie. Zo wordt de lezer getriggerd om meer over je te weten te komen en wie weet kom jij op deze manier nog meer interesse en nodig hij/zij je uit voor een sollicitatiegesprek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *